2009. március 21., szombat

Móri Borfeszt 2008. okt. - 2. nap

Szintén csodával határos módon, annyira jók voltak a szeszes italok, h másnap szinte semmi bajom nem volt tőlük úgy 10 órára és utána sem. Előtte azért még kellett nyugtatgatni a szobát, h álljon már le. :)))
Mivel Woodstocknak hétfőn volt a szülinapja, gondoltam meg kellene lepni egy kis ajándékkal. Mikor sütöttem a sütit, nem gondoltam, h ugyanabba formába kétszer nem fog sikerülni megsütni a masszát. Így kiötlöttük, h tortaformába fog kerülni. Találtunk vhol a szekrény mélyén csillag formát, amit porcukrozva szépen mutat a barna sütin. A tortát a fiúk lakosztályában rejtettem el, ahova W nem léphetett be. :) Egészen szombat délutánig. A reggelik mindig nőcis lakosztályban zajlottak, amit akár lehetne nevezni korai ebédnek is. :) Szombaton keresztanyám kuglófja vitte a primet, igazságosan el lett osztva...
Mielőtt elindultunk volna a Csókakői várba, ketten átmentünk, meggyújtottuk a gyertyákat és megleptük Woodstockot. Úgy érzem, sikerült, és talán örült is az ajándéknak (egy irish cream ízesítésű kávé, egy rooibos-ginzeng-gyömbér tea mindegyik praktikus fémdobozban és egy lekvártartó csorgató nélkül ill. egy sajátkészítésű eperlekvár).
Reggel mikor felébredtem, kinéztem és esett az eső. Gondoltam, azért lesz olyan szerencsénk, mint Szigligeten, h mire elindulunk a várba, kiderül az ég. Kiderült, de fújt a szél és elég hideg is volt. Szerencsére, felöltöztem. De egy idő után kezdett melegem lenni, mert elhagytuk a járt utat és vmi nagyon meredek - számomra legalábbis - utat választottak a többiek és azon hódítottuk meg a várat, teljesen a csúcsig, ahol Sziszkó próbálta felolvasni a történetét. :)
Lefelére, szerencsére egy másik utat választottunk, egy lightosabbat. Útközben szőlőt, fügét, almát és diót eszegettünk. Kicsit megmelegedtünk, eszegettünk a tortából - befüveztünk - és elindultunk volna a busszal a városba, ha épp nem 1 perccel a busz indulás előtt indulunk el. :)))) Stoppolás lett a vége. 3as turnusokban. 1. Dr. Ducz-Woodstock-Sziszkó, 2. Pinyő-SörösZé-Sunshine 3. Strong Bull - mivel még komótosan visszaballagott pulcsiért és ugyanilyen lendülettel újra megérkezett körünkbe - DragonZé és szerény személyem. Az első két turnus sikeresen eljutott az elágazásig, majd onnét minimális várakozással a városba, addig nekünk egy átszállásmentes ismerős autós jutott. Beszállunk, majd hátraszól a nőci: "Te ugye a Sárkány Zoli vagy, az egyetemről?" Ez aztán már tényleg hihetetlen. Szinte együtt érkeztünk meg a parkolóba is.
Megtekintettük a Lamberg kastélyt, ami most könyvtárként üzemel, illve kiállításoknak ad helyet. Majd zeneszóra lettünk figyelmesek, a fúvos zenekarok felvonulása zajlott éppen. Mivel nagyon hideg volt aznap, forralt bort kerestünk. De sehol nem találtunk. Elindultunk a pincék felé, közben kígyót simogattunk. Miközben a Frey pince előtt tanakodtunk, h itt bizony nincs hely, jött egy kis hölgy, aki odakiáltott, mintha hallotta volna, h mit is kerestünk valójában: "gyertek velem, itt a forralt bor" Mint a kiskacsák az anyjuk után úgy mentünk mi is utána. Hirtelen rendelt talán 6 forralt bor, közben kiderült, h akad itt finom pecsenyezsíros kenyér is, erre is lecsaptunk. Egyszer SB szóbaelegyedett egy őszülő férfival, akiről kiderült, h a Frey pince gazdája. A zsíros kenyeres bácsi kerített nekünk helyet, de jól össze kellett magunkat húzni. Sok jó ember, kis helyen is elfér alapon, ez sikerült is. Itt olyan emberek mellé kerültünk, akik Sziszkó nagypapája környékén laknak v laktak. Mondhatnám azt is, h földieink. - Somorgyaiak. Bár mikor anyunak próbáltam elmagyarázni, ő azt mondta, h Lendalfiak, mindengy ismeretlen ismerősök - Ebben a pincébe Pali bácsi hegedűn kísérte a nótázni vágyókat. Woodstock és Strong Bull elmélkedtek az időről a pincében. (Most hogy egy frappáns előszót kerestem idézet gyanánt, ezt leltem helyette, ami pont ide illik):
"A múlt, a jelen és a jövő nem az idő, hanem az elme részei. Az, ami többé nincs az elme előtt, múlttá válik. Az, ami most előtte van, a jelen. És az, amelyik hamarosan az elme elé kerül, a jövő.A múlt az, ami nincs többé előtted.A jövő az, ami még nincs előtted.És a jelen az, ami épp most van előtted, de már csúszik kifelé a látóteredből. Mindjárt múlt lesz belőle... Ha nem ragaszkodsz a múlthoz... Mert a múlthoz kötődni nagy ostobaság, hiszen már nincs ott - az a vonat már elment. Ami elmúlt, elmúlt! És a jelenhez se ragaszkodj, mert az is elmúlik, és abból is hamarosan múlt lesz. Ne kapaszkodj a jövőbe se - a reményekbe, a képzelgéseidbe a terveidbe - mert a holnapból ma lesz, és hamarosan tegnappá válik az is. Egyszer mindenből tegnap lesz. Minden kicsúszik a kezeid közül. A ragaszkodás mindenképpen szenvedést fog okozni. Inkább engedj el mindent."
Osho
A Kettes turnus úgy döntött, h kimerészkedik a hidegbe és megnézni Balázsy Betti és Varga Feri duót, jól át is fagytak. Mikor visszaértek, kezdtem forszírozni, h nekem bizony át kell mennem a másik pincébe, mert ígértem egy kis diólikőrt oda is. Mikor átmentünk, többen éreztették velem, h ez bizony rossz döntés volt, h ott hagytuk a biztos helyünket, mert itt már szinte álló hely is alig maradt. Szó szót követett, majd elhagytuk a helyet. Mikor már kezdtük a sátrat megpillantani, Emőke keresett, h visszamegyünk-e még, mert fel fog szabadulni egy asztal, de sietni kell. Végül is 5en értünk oda, a többiek inkább a sátorozást választották. De ez az odaérés se volt semmi. Futottam, a helyért, h legyen. Állítólag Strong Bull majdnem kisodródott a kanyarban, annyira sietett. De lett helyünk. Dr Ducz meghívott minket egy sajttálra és finom borra.
Tibi második szivatása: A sajttál közepén egy fogpiszkálón egy koktél paradicsom figyelt. Azt már csak utólag észleltem, h ez alatt viszont egy erős paprika kandikált ki. Tibi e hétvégi szólása, minél több paradicsomot had egyek, attól jobban feláll. :)))) El kezdtem lóbálni a fogpiszkás paradicsomot, de ő nem vette észre. Lóbálom, lóbálom, egyszercsak fogom és beteszem a számba. De abban a pillanatban észlelem is, h az erős paprika rendesen beerősített a paradicsomnál. Amilyen gyorsan jutott a számba, olyan gyorsan is jött ki onnét. Gyors borivászat, ásványvíz, minden, ami folyadék és hűt. Mondtam, most leszek igazi sárkányfűárus és tűzet is okádok, ha kell. Tibi ebből semmit nem vett észre továbbra sem. Lóbálok tovább, majd megkérdem, h kér-e paradicsomot - ugyanazt, amelyik nálam is járt - majd rábólintott. Egy gyors mozdulattal, betömte a szájába. Ő nem észlelte az erősséget, csak miután lehúzta a pálcikáról, rágott rajta egy-kettőt és kiköpte, szegény paradicsom az asztalon kötött ki. Első szivatás, h erős volt, második döbbenet, h már járt nálam is paradicsom...
F12 tájékán megérkeztek a többiek is, azzal a felszólítással, h ők mennének haza. Hát itt kissé ledöbbentem, szombaton este fél 12kor fesztivál idején, hazamennek. Hááát, itt kicsit nagyon csalódtam a társaságban. Ezt vártuk már mióta, h megint egy jót bulizunk és hazamennek. Hát menjenek. Végül is 4en maradtunk, Woodstock, Dr. Ducz, Strong Bull és én. Mikor már kezdett laposodni a hangulat, két asztal "nótára" fakadt. Előkerültek a lézer kardok is. :) - a nótás kedvek idővel hallhatóak lesznek, ha a videóalbum is engedi publikálni a fájlokat - Kb. hajnali f1-1 tájékán lightos búcsúzkodás után, mondván jövök vasárnap délután is, odébb álltunk. Irány a sátor. Eszméletlen sokan voltak. Most nem merészkedtünk a murvás terepig. Viszont Tibi itt is megpörgette a lányokat, mint kurva a retikült. Ezt az intenzitást a nagy színpad előtt sem hagyta abba az utolsó két szám erejéig.
Elindultunk taxit fogni. Kaptam egy telószámot, amihez nem fűztek sok reményt, h felveszi az illető. Kértem az égieket, h küldjenek felénk egy szabad taxit, miközben persze szorgosan hívtam az illetőt. Illető nem veszi fel, szabad taxit sikeresen leintették a társaim és irány kedvező árfekvésben a szállás. Utólag jutott el a tudatomig, a taxi telszámában benne volt a 444... :) Szintén fél 3 tájékán estünk a szállásra. Még levezető beszélgetést tartott Dr.Ducz és Stong Bull, szeretet puszival búcsúzkodtunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése