2010. május 10., hétfő

Szent Benedek zarándoklat - Pannonhalma-Tihany

Kedves Barátaink, Zarándokok!



Az idén is nagyon készülünk az útra, melyet Pannonhalmáról indulva, Bakonybélen keresztül, öt nap alatt teszünk meg Tihanyba. Zarándoklatunkat a közös gyökerek keresése és a testvéri kapcsolat ihleti. A bencés szerzetesrend alapítójának, Szent Benedeknek az ünnepére érkezünk a Tihanyi Apátságba és ott részt veszünk az ünnepi szentmisén. Ez az út összesen 115 km, de minden évben hosszabbítunk rajta egy keveset eltévedéseinkkel, de ez így jó, ettől érdekes és minden évben másmilyenné alakul ezáltal az utunk!



A korábbi években megtapasztaltuk, hogy a zarándoklat alatt, az Istennek felajánlott életidőnkért, személyre szabott ajándékokat kapunk, amely az iránta növekvő hálában- és Istenszeretetben nyilvánul meg leginkább számunkra, de sok leírhatatlan lelki élményünk is keletkezik az út során. Köszönjük Nektek a korábbi évek nagy érdeklődését és a közösen átélt élményeket, mindazt, amit általatok tudtunk megtapasztalni és meg- osztani az út során! Az idei zarándoklat szervezői többször találkoztunk és hordoztuk magunkban, lélekben ezt a közös utat.
 
Hoztunk olyan döntést is, amely mindannyiunk sikeres és teljes értékű zarándoklatához járulhat hozzá, és amelyet elvárásként kérünk azoktól, akik velünk tartanak! Nem lesz mobiltelefon használat az út során. Így teljesen átadjuk magunkat az Útnak, Istennek, és egymásnak. Nem zavar majd bennünket semmilyen külső hatás, impulzus. Aki hoz magával telefont, attól az indulás előtt elkérjük és összegyűjtjük, majd az ünnepség után mindenki visszakapja Tihanyban. A kisbuszon, amely csomagjainkat szállítja, lesz működő telefon, amelyen indokolt esetben lehet üzenetet hagyni, és amely nem fog zavarni bennünket! A hazautazásunkat már itthon, előre meg tudjuk beszélni! A szülők megnyugtatására: gyermekük jó helyen lesz, nem lesz semmi probléma, vigyázunk egymásra! Ez a (telefon) kapcsolat nélküli 5 nap, szerintünk elmélyítheti a családtagok egymásra való figyelését, szeretetét és nekünk is befogadóbbá teszi zarándoklatunkat.

 
Kérjük, hogy csak az jöjjön velünk, aki ezt be tudja tartani, mert ellenkező esetben haza kell küldenünk. A szabály mindenkire vonatkozik.
 
Kérjük, hogy azt a figyelmes, önzetlen önmagadat hozd magaddal, aki tavaly voltál, hiszen ezen az úton egymást szolgáljuk és egymás segítségével haladunk belső útjainkon.
 
Tehát, találkozás: július 5-én 12 órakor a Pannonhalmi Főapátság bejáratánál.



AZ ÚT:



*
 
1. nap: július 6. Pannonhalma-Bakonyszentlászló 25 km

*
 
2. nap: július 7. Bakonyszentlászló-Bakonybél 21 km

*

3. nap: július 8. Bakonybél-Veszprém 31 km

*

4. nap: július 9. Veszprém-Tótvázsony 23 km

*
 
5. nap: július 10. Tótvázsony-Tihany 15 km



Költségek:

keresőknek: 12.000.- / diákoknak: 9.000.- , amely tartalmazza a napi háromszori étkezést, meleg vacsorával, a mikrobusz kíséretet, imafüzetet és a zarándoklat pólóját.



Kik megyünk?

Mai és egykori bencés diákok, hittanosok (5. osztálytól), családok, testvérek, barátok, evangélikus, református és katolikus hívők, fiatalok és szép korúak.



Mire lesz szükségünk?

Ruhanemű, rövid- és hosszú nadrág, hálózsák és polifóm (névvel ellátva), pizsama és tisztálkodási eszközök, törölköző (ezt kisbusz viszi az út során a többi holmival együtt). Továbbá egy hátizsák, benne: esőkabát, napszúrás ellen sapka, kullancs riasztó, papír zsebkendő, körömvirágkrém, naptej, kulacs, pohár(fontos, mert nem szennyezzük a környezetünk!), kés, (praktikus egy konyharuhába beletekerni a konyhai felszerelést) édesség, szőlőcukor, elemlámpa (akik sátoroznak).



Személyes holmi:

Személyi igazolvány, Diákigazolvány, Tb.-kártya, zsebpénz, gyógyszer, sebtapasz.



Amit nem hozunk magunkkal:

Hang- és egyéb technikai eszközök (Telefon, MP3- és CD lejátszó, rádió stb.)



Imádságok

Az út során ismerkedünk a bencés zsolozsmákkal és liturgiával. Három napszakban mondunk közös imaórát: Reggeli dicséret (laudes) napközi zsolozsma, esti dicséret (vesperás).

De tartjuk a már jól bevált 1 órás szent csendet, minden nap, az út adott szakaszán.



Mikor érkezünk haza?

Július 11-én délben lehet értünk jönni a szülőknek, barátoknak, vagy másnap várjuk őket. Menetrendszerinti buszjárattal is hazajuthatunk, ebben az esetben pénz és diákigazolvány szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése